Souvenirs2018-10-30T10:28:51+00:00

Suvenire možete kupiti u zavisnosti od budžeta i ukusa na više mesta u gradu. Najveću ponudu suvenira sa etno motivima, bedževa, šolja, magneta, rukotvorina naći ćete na otvorenim tezgama u Knez Mihailovoj ulici i na Kalemegdanu. Tu se mogu naći i proizvodi od meda, rakije, čajevi i biljna kozmetika. Povremeno se i na platou ispred Hrama Sv. Save nalaze tezge na kojima se prodaju i antikviteti.

Prodavnice suvenira u centru grada nalaze se na nekoliko lokacija u Knez Mihailovoj, Čija Ljubinoj ulici (Beoizlog u Kulturnom centru Beograda je najpoznatiji i najbolje sanbdeven). U gradu možete neći i knjižare sa prevodima čuvenih dela srpske književnosti na engleski i nemački jezik, kao što su dela našeg nobelovca Ive Andrića – Na Drini ćuprija, EX Ponto.

Posetioci muzeja rado se odlučuju da ponesu i neku uspomenu iz muzejskih prodavnica (Muzeju istorije Jugoslavije , Muzej savremene umetnsoti, Narodni muzej, Muzej primenjene umetnosti i sl.)

Artikli koje potpisuju mladi afirmisani dizajneri sve češće su izbor turista koji se odlučuju za nešto skuplji ali originalan i urban poklon iz prestonice. Popularna destinacija je Belgrade Design District u Čumićevom sokačetu.